Gå til min blog Tryk her

30sekunder

30 indlæg på bloggen


Liste med indlæg
1. Kronisk syg 63-årig Vladimira er for syg til at sidde op under møde med jobcentret, men bliver nægtet førtidspension 
2. Claus Jensen i radioen 
3. Give me some good news 
4. Now let's change the way we invest 
5. Donald Trump har nu udstedt det til dato mest uhyggelige dekret 
6. Die Dumme Dänen igen og igen 
7. Oplysning og oplysning og oplysning 
8. BARBERING 
9. Washington Post, Jens Rohde og smykkeloven 
10. Jeg bliver ikke og kæmper for det Venstre, mange håber på kommer igen 
11. Nine to five - det er der ingen der taler om 
12. Endnu en dag på kontoret 
13. At opgøre de riges tab på aktiemarkedet i øjeblikket er nonsens 
14. Nyrup havde ret 
15. Der er en grund til at jeg får førtidspension. 
16. Et postvæsen skal tjene samfundet 
17. Prince er død men det er youtube ikke 
18. Jeg har spurgt min bank Nordea om jeg er en idiot 
19. God lyd 
20. Internettet glemmer aldrig og derfor er jeg ikke Socialdemokrat 
21. Sanders gør Trump forskrækket under vælermøde 
22. Hvad er en session i sessionslogning ? 
23. Fra middelklasse til social derout 
24. Flere singler end nogensinde før 
25. Apple retter ind efter massiv kritik 
26. Myten om "Africa Rising" er farlig og misvisende 
27. Polens nye jerntæppe 
28. Rygning eller ej 
29. Til orientering om Poul Madsen 
30. Så meget Cola må du drikke om ugen 


Alle indlæg

Kronisk syg 63-årig Vladimira er for syg til at sidde op under møde med jobcentret, men bliver nægtet førtidspension

Oprettet i Ikke kategoriseret
mandag den 7. august, 2017 Kl. 00:01 af Fit For Politics
Sidst opdateret: mandag den 7. august 2017 Kl. 0:04

Skrevet af Tine Toftinformation.dk mandag d. 17. juli

Mandag skal 63-årige Vladimira Kristensen til endnu et møde på jobcentret på Lærkevej i København. Hun har fået afslag på sit ønske om at afholde mødet hjemme hos sig selv. I stedet får hun en grå briks at ligge på i mødelokalet. Adskillige sygdomme og en brækket ryg for 20 år siden gør, at hun ikke kan holde til at sidde under mødet.
Foto: Sille Veilmark

Frustrerede borgere vil demonstrere mod reformerne af beskæftigelsesområdet foran jobcentret på Lærkevej i København, mens 63-årige Vladimira Kristensen er til endnu et møde indenfor. Trods 20 års sygdom og arbejdsprøvning er hun ikke udredt nok til at få førtidspension

Det er over 20 år siden, Vladimira Kristensen brækkede ryggen, da hun som hjemmehjælper greb en kvinde, der gled i sin egen afføring. Hun skulle hjælpe kvinden i bad, og i faldet landede Vladimiras ryg direkte på badeværelsets dørtrin. Siden har hun fået lungekræft, slidgigt, angst, depression og en kronisk tarmsygdom, som betyder, at hun skal på toilettet op til 20 gange om dagen.
Hun falder ofte i hjemmet, hvor hun i mange år har isoleret sig på grund af de stadigt tiltagende fysiske og psykiske problemer. Overalt støtter hun sig til møbler og vægge, fordi de tynde ben let ekser under hende.
Alligevel har kommunen nægtet hende førtidspension.
»Der er kun to år til, jeg kan gå på pension. Men al den ventetid … Det har bare taget meget af mit liv. Det er, som om man har sat punktum for mig,« fortæller Vladimira Kristensen fra sofaen i sin lejlighed. Her får hun af og til besøg af sin søster, men ellers går hendes dage med at se fjernsyn og sove mest muligt, så der ikke er så meget af dagen tilbage, når hun vågner.
Ved væggen står rollatoren, og i sofaen sidder hendes bisidder, Bitten Vivi Jensen:
»Mange tror nok, at det ikke sker for en selv. Eller at der er et sikkerhedsnet. Men det her viser jo resultatet af mange års omsorgssvigt, udredning og utallige behandlinger,« siger hun.
Mandag skal Vladimira Kristensen til endnu et møde på jobcentret på Lærkevej i København. Hun har fået afslag på sit ønske om at afholde mødet hjemme hos sig selv. I stedet får hun en grå briks at ligge på i mødelokalet. Hendes sag, der også har været beskrevet i TV 2 Lorry, er et eksempel på konsekvenserne af lovgivning. Senest med den reform af flexjob og førtidspension, som blev vedtaget i 2013.
Ingen arbejdsevne
Vladimira Kristensen har mange diagnoser. De første tegn på lungekræft blev allerede fundet i 2009, men fejlagtigt blev der ikke fulgt op med den nødvendige kontrol. Først sidste år blev hun opereret og fik fjernet en del af sin lunge. Hun kan ikke få kemoterapi, fordi hendes helbred er for dårligt. I mellemtiden er hun »plaget af træthed og får åndenød ved mindste aktivitet«, som det står beskrevet i hendes sag.
I hverdagen er hun påvirket af rygsmerter, gigt i lænd og knæ samt den meget smertefulde tarmsygdom Morbus Crohn. Hun har så mange sygdomme, at medicin, der virker imod den ene slags smerter, forværrer de andre. Det betyder for eksempel, at hun ikke kan tåle den medicin mod depression, som hun har fået ordineret.
For to måneder siden fik hun i tilgift konstateret en form for leversvækkende hepatitis, der gør det endnu sværere for hende at tåle medicin.
»Før var jeg altid et udendørsmenneske. Men nu må jeg sidde ned fem gange bare for at skrælle en håndfuld kartofler til kartoffelmos. Jeg kan heller ikke gå ned ad de fem trin ud til gården. Hvis det er en god dag, prøver jeg alligevel for at hente posten. Men mest ligger jeg i sengen,« siger Vladimira Kristensen. Tarmsygdommen er et dagligt problem, og under en arbejdsprøvning har hun oplevet at blive mobbet på grund af lugten fra toiletbesøg.
I den seneste udredning af Vladimira Kristensen fra Klinisk Funktion fra 2017 står der ligesom i tidligere dokumenter, at hun ikke har nogen arbejdsevne. At selv om mere udredning og behandling måske kan øge hendes livskvalitet, vil det ikke øge hendes mulighed for at arbejde.
Før »det hele blev sort«, som hun beskriver det, havde hun haft flere forskellige job. Hun blev uddannet jordemoder og læste handelsøkonomi i Ukraine. Her arbejdede hun også som stedfortrædende direktør for en restaurant med 56 medarbejdere, hvor hun mødte sin danske mand. De tog sammen til Danmark i 1989.
Her har hun arbejdet som kassedame i Fakta, hjemmehjælper og tolk. Hun husker tolkearbejdet som »fantastisk og med god timeløn«. Men Vladimira Kristensen er begyndt at lide af hukommelsestab, og hun skal i det hele taget bruge lang tid på at få kroppen såvel som talebåndet i gang hver dag.
Hun blev skilt fra sin daværende mand efter rygulykken og har i dag ikke meget kontakt til sin søn eller andet netværk end sin søster.
Lærkevej under pres
Da SR-regeringen med et bredt flertal vedtog reformen i 2013, var hensigten, at færre skulle parkeres på førtidspension resten af deres liv. Særligt unge under 40 år skulle i stedet have den rette hjælp til at finde en plads på arbejdsmarkedet. Det skulle ske ved hjælp af ressourceforløb, der kan vare op til fem år. I praksis har lovgivningen gjort det meget vanskeligt at få tildelt førtidspension. I København kræver det så meget dokumentation, at ikke engang Vladimira Kristensens omfattende sagsmappe er nok til opfylde kravene.
Sidste år skrev Information historien om misbrugeren Krølle, der efter mange års kamp med systemet nåede at dø, før han fik udbetalt den første del af sin førtidspension. I 2015 kunne Nordjyske dokumentere, at flere var døde end kommet i arbejde under ressourceforløb. Og i København har beskæftigelsesborgmesteren udtalt, at man »nærmest skal være mere død end levende«, før kommunen kan gøre en undtagelse og give førtidspension.
København er en af de kommuner, hvor tildelingen af førtidspensioner er faldet mest markant i forhold til andre kommuner. Efter flere sager i medierne er kritikken af kommunen fulgt med. Den mest højlydte kritik centrerer sig om jobcentret på Lærkevej, hvor personalet ikke har kunnet undgå at mærke presset.
Her har jobcenterchefen, Maria Boje, i sine tre år på posten oplevet tre demonstrationer. Men denne gang er situationen mere tilspidset, fordi diskussionen om loven og sagsbehandlingen er rykket ind på de sociale medier.
»Vi har ikke prøvet før, at der var denne her optrapning på Facebook, hvor medarbejdere er blevet hængt ud med navns nævnelse og kaldt uduelige, verdens ondeste jobcenter og den slags,« siger Maria Boje.
Kritikken af Lærkevej er heller ikke gået Socialrådgiverforeningens næse forbi. Her siger regionsformand Rasmus Balslev, at sagsbehandlerne er blevet skydeskiver for konsekvenserne af politikernes reform:
»Medarbejderne er pressede og bekymrede for, hvad det udvikler sig til. Hvem ved, hvornår det eskalerer? Det er en tilspidset situation. Derfor er det utrolig vigtigt, at de ansvarlige politikere tager ansvar for situationen.«
Socialrådgiverforeningen er generelt kritiske over for de høje dokumentationskrav i reformen.
»Intentionen i lovgivningen var jo, at man skal gå meget langt for at afklare hvert et hjørne af en borgers situation. Vi er kritiske over for, at man har lagt op til at gøre det så stramt, fordi vi kan se, at mange alligevel strander mange år på kontanthjælp eller lever i ét langt udredningsforløb,« siger Rasmus Balslev.
I Vladimira Kristensens tilfælde blev det allerede vurderet af hendes læge i en helbredsattest i 2007, at hendes udsigt til at vende tilbage til arbejdsmarkedet måtte »anses for at være yderst dubiøs«. Det står flere steder beskrevet, at hun er »kronisk medtaget«, underernæret og ofte falder i hjemmet. I 2014 blev hun henvist til behandling med »invaliderende angst«.
På grund af sin svækkede tilstand foregår Vladimira Kristensens samtaler med sagsbehandleren, ud over de fysiske møder på Lærkevej, ofte over telefonen. Hun har også flere gange været i arbejdsprøvning med blandt andet IT, men mødte ikke nok op, til at hendes arbejdsevne kunne dokumenteres i tilstrækkelig grad.
»Men hun er jo netop ikke mødt op mere end de få timer, fordi hun har været for syg og angst til at møde op. Det kan de ikke blive ved med at ignorere,« siger Bitten Vivi Jensen, der har arbejdet med flere sager som Vladimira Kristensens. Hun har også tidligere været i Information, da hun stoppede i rehabiliteringsteamet på Frederiksberg på grund af sit syn på sagsbehandlingen.
Bekymring for møde på jobcentret
Sidste måned kostede Vladimira Kristensens medicin 1.300 kroner, og hendes økonomi er i dag så stram, at hun jævnligt er uden mad og bagud med regninger. Samtidig har hun i over et år ventet på at få fjernet dørtrin og indsat støttehåndtag i lejligheden, som hun har brug for, når hun bevæger sig rundt.
Imens hun mandag skal møde på jobcentret på Lærkevej, vil en gruppe frustrerede borgere demonstrere imod reformen uden for murerne.
Demonstrationen er arrangeret af grupper som ’Jobcentrets ofre’ med hjælp fra ’Næstehjælperne’, der over lang tid har forsøgt at presse politikerne på rådhuset og Christiansborg til at gøre noget ved loven. En lov, der ifølge dem bliver brugt til at presse de allersvageste borgere med uendelige arbejdsprøvninger, der svækker dem yderligere uden nogen udsigt til at komme tilbage på arbejdsmarkedet.
Her vil de stå med skilte med teksten: ’Solidaritet med Vladimira’ og ’Vladimira, vi støtter dig’.
Selv er hun efter mange års isolation bekymret for mødet og udsigten til ressourceforløb. Hun har sovet dårligt af nervøsitet og er mest af alt lettet over, at mødet først foregår lidt op ad dagen.
»Jeg håber bare, de forstår mig. Jeg mener jo også, at jeg har ret til det her,« siger hun.
Der står ikke noget i loven om, at borgeren skal møde op på jobcentret. Det skal vurderes i hvert enkelt tilfælde, hvad der er bedst. Om Vladimira Kristensens møde siger Rasmus Balslev:
»Det lyder på mig, som om jobcentret er presset. Vi ved, at der på Lærkevej bliver lagt op til seks samtaler ind pr. sagsbehandler hver dag, og så er man jo tilbøjelig til at træffe en beslutning, hvor man ikke bruger ekstra tid på at tage hjem til borgeren.«
På jobcentret vil Maria Boje principielt ikke udtale sig om konkrete sager.
– Sker det tit, at borgere har brug for at ligge på en briks under et møde, fordi de er så dårlige?
»Nej. Jeg kan ikke svare i den konkrete sag, men så skal jeg aflyse tre andre borgere. Så det gør vi yderst sjældent.«
– Er det, fordi I har for mange sager pr. medarbejder?
»Lige nu er det sådan, at vi planlægger i god tid, fordi de her rehabiliteringsteams kræver, at mange medarbejdere og forskellige fagligheder møder op. Og en del af vores job er jo også at få mest muligt ud af de offentlige kroner til gavn for flest mulige borgere. Det er en del af hensynet.«
Kritik på alle niveauer
Sidste gang foregik demonstrationen på Rådhuspladsen. Her blev kritikken rettet mod beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R), der også har tænkt sig at dukke op til mandagens demonstration. Mest for at vise sin støtte til sagsbehandlerne inden, men også for at gå i dialog med de borgere, der demonstrerer.
Som borgmester for området i næsten syv år oplever Anna Mee Allerslev, at beskæftigelsesområdet altid har været et område med en hård debat.
»Det har været en hård omgang denne her gang, men førtidspension har altid været ømt.«
Hun er klar over, at nogle har følt sig stødt over hendes udtalelse om, at man nærmest skal være mere død end levende for at få førtidspension. Men hun mener det som en del af den kritik, hun sammen med flere andre store kommuner har rettet mod Christiansborg for at ændre lovgivningen.
»Grunden til, at jeg normalt ikke kommenterer på enkeltsager, er, at jeg ikke er fagperson. Det er ikke respektfuldt over for dem, der har kigget på sagen, og der er stor risiko for, at man har misforstået noget. Men hvis der ikke er blevet begået fejl i denne her sag (om Vladimira Kristensen, red.), er det et klokkeklart eksempel på, hvorfor lovgivningen skal ændres. Ellers kommer der alt for mange af de her sager i fremtiden. Hvis hun ikke er åbenlyst berettiget, hvem er så? Her fortryder jeg ikke at have sagt, at man nærmest skal være mere død end levende for at få førtidspension.«
Allerede nu er der et stort ønske fra en række partier på Christiansborg om at lempe de skrappe krav. Det har blandt andet ført til, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har udsendt en såkaldt ’orienteringsskrivelse’ til kommunerne om at løsne op. Men som Information tidligere har afdækket, følger kommunen ikke intentionerne i praksis, fordi det ikke har nogen juridisk betydning. SF har nu presset ministeren til at mødes om en mulig lovændring allerede i midten af august.
Tilbage i lejligheden er Vladimira Kristensen blevet træt. Selv om hun er lidt bekymret over al opmærksomheden, håber hun, at hendes sag kan sætte fokus på, hvordan reformen påvirker mennesker i hendes situation:
»Jeg har prøvet det på min egen krop. Det virker ikke, som de tror, det gør.«
I den kommende uge følger Information udviklingen med fokus på Lærkevej og forskellen på tildelingen af førtidspensioner i landets kommuner.
tint@information.dk

Print Friendly, PDF & Email

Claus Jensen i radioen

Oprettet i #dkpol politik, Psykiatri
fredag den 7. juli, 2017 Kl. 05:00 af Fit For Politics
Sidst opdateret: fredag den 7. juli 2017 Kl. 5:04

Ja så ringede Claus Jensen lige ind til radioen og brokkede sig over vores folkestyrer. Jeg har naturligvis lagt det på nettet så du kære læser kan hører hvad det hele handler om:
Tryk her for at høre radioprogrammet
Jeg er spændt på høre hvad du har at sige til det, eller skulle jeg skrive, spændt på at læse hvad du har at skrive til det 😃😉

Print Friendly, PDF & Email

Give me some good news

Oprettet i Donald Trump, USA
mandag den 12. juni, 2017 Kl. 21:53 af Fit For Politics
Sidst opdateret: tirsdag den 13. juni 2017 Kl. 5:50

https://www.dr.dk/tv/se/jersild-om-trump/-/jersild-om-trump-16 få her et indblik i mange detaljer om den amerikanske præsident. Efter at have set dette afsnit overvejer jeg at stoppe med at kalde ham ved sit navn, men simpelthen bare kalde ham klovnen. Det er bare ufatteligt farligt at overlade roret til verdens supermagt til en Walt Disney klovn, hvor stort set, alt hvad han siger er fiktion. Nu kom jeg vist til at fornærme Walt Disney koncernen og hvis jeg viste et billede af en klovn ville jeg fornærme den faktiske performer jeg har stjålet et billede af. Kære Lars Seier Christensen du siger “vent nu lige og se, giv ham en chance…” hvor længe skal vi vente på noget positivt fra den mand. Hvor mange positive historier er der tilbage fra dette vanvid ? Hvis der overhovedet har været nogle, eller er DR bare fyldt med socialistiske lejesvende der fylder os med propaganda som til syvende og sidst bare er fake news. Der må da være nogle journalister der kan grave noget godt frem, eller er vi alle løbet tør for good news ? Please give me some

https://tvx.dk/?nr=309
Dr. Claus has approved this message i et inferno af mani og svær psykose.
Hvad er klovnens undskyldning 😉

Print Friendly, PDF & Email

Now let’s change the way we invest

Oprettet i Finans, Saxo Bank
fredag den 3. februar, 2017 Kl. 21:31 af Fit For Politics
Sidst opdateret: søndag den 5. februar 2017 Kl. 16:05

Se lige denne video:

Som det fremgår af reklamen skal det være b.la. lige så let at handle på børsen som at høre musik, ved hjælp af sin telefon, eller er det mig der har misforstået noget ? 😡
I app’en TraderGo vælger jeg demo versionen og inden jeg registrerer mig trykker jeg på betingelser og vilkår og får følgende fejlmeddelelser:
Så bliver jeg ringet op af Saxo Bank:


Mig som troede at det skulle være så nemt at Trade med min mobil telefon og så bliver jeg bedt om at bruge min computer og hvorfor var han ikke så interesseret i fejlmeddelselserne ??? 😡
Hvorfor er jeg oprettet som kunde når jeg ikke har godkendt betingelser og vilkår da jeg ikke kunne læse dem ??? 😡 Hvorfor sender de mig stadig mails med mit bruger-ID når jeg aldrig har oprettet mig som kunde, da jeg for fanden ikke kunne læse vilkår og betingelser ??? 😡 Det skulle være så nemt men så er det faktisk svært 😡
Jeg kommer til at tænke på ordet “Sidegadevekselerer” prøv at søg på google og vælg billeder og se hvem der dukker op. Eller søg bare på ordet med Google. Ikke fordi jeg vil forbinde dem med det ord i dag, men jeg kommer bare til at tænke på det 😉

Print Friendly, PDF & Email

Donald Trump har nu udstedt det til dato mest uhyggelige dekret

Oprettet i Donald Trump, USA
fredag den 3. februar, 2017 Kl. 17:53 af Fit For Politics
Sidst opdateret: fredag den 3. februar 2017 Kl. 18:12

Print Friendly, PDF & Email

Die Dumme Dänen igen og igen

Oprettet i Infrastruktur
torsdag den 18. august, 2016 Kl. 22:17 af Fit For Politics
Sidst opdateret: fredag den 19. august 2016 Kl. 9:11


Sidder på et værtshus nær ved Gammel Strand
Energi ministeren vil privatisere vand og varme

Skal vi have giftige vandhaner i Danmark huummmh ja bare ikke der hvor jeg bor ;-)
Skal vi have giftige vandhaner i Danmark ? “huummmh ja bare ikke der hvor jeg bor” 😉

Jeg er så træt af de borgerlige og deres privatisering. https://xdok.dk/?t=INFORMATION-professor-privatisering-af-vand-er-dong-sagen-om-igen Tryk her nej nu er det ham kværulanten igen og hans politiske ævl igen, vi har ikke tid til at læse det, vi skal se OL. Gu skal i ej. Hvis I er så glade for Danmark som jeg er så … oplysning og oplysning og oplysning. Læs lige dette om oplysning og ikke oplysning. https://www.fitforpolitics.com/?p=1056 Tryk her Hvis ikke vi er oplyste bliver vi taget i røven ligesom med DONG. Ligesom et nærtstående familiemedlem af mig der troede at Danish Defence League ville Danmark det godt, fordi de gik ind for fædrelandskærlighed!
https://tvx.dk/?nr=129 Tryk her Det bedste bud.
https://filmbio.dk/film/?n=6 Tryk her brug direkte kabel forbindelse eller Wi-Fi ellers hakker det nok for meget.
Se denne her når nu vi er i gang https://tvx.dk/?nr=120 Tryk her
Nu vil de privatisere vand og varmeforsyning, ja nu skal det hele sikkert sættes på aktier og der skal tjenes masser af penge. Det kunne man gøre ved at lade være med at vedligeholde vores vand og varmeværker. Eller hvad med at komme giftige kemi i importerede vandhaner fra Tyskland. Jo energiminister Lars Chr. Lilleholt han får noget for hånden. Mens alt dette sidder die dumme Dänen og ser fjernsyn.
https://xdok.dk/?t=POLITIKEN-nye-vandhaner-vil-forurene-drikkevandet Tryk her
Hvad hjælper det at forbindelsen fra vandværk til forbruger er rent 95% af strækningen når vandet bliver forurenet på de sidste 5. Ooohh Die Dumme Dänen igen igen.

Print Friendly, PDF & Email

BARBERING

Oprettet i Barbering, Intet om politik
onsdag den 17. august, 2016 Kl. 18:11 af Fit For Politics
Sidst opdateret: onsdag den 17. august 2016 Kl. 18:36

Det her har ikke noget med politik at gøre, men barbering. Egentlig skulle jeg først udgive dette indlæg når jeg havde fået noget erfaring med nogle nye baberblade fra baberklingen.dk Men der sker timmelig meget lige nu på barberklinge markedet så jeg har ikke tid til at vente.
Jeg har nu i en del år barberet mig med en Phillips AquaTouch barbermaskine. Det er længe siden jeg har brugt en skraber, men det er ændret sig nu.
Se lige denne video

https://tvx.dk/?nr=222
https://www.barberklingen.dk
Til at rense og slips bladene bruger jeg et andet dansk produkt.

https://tvx.dk/?nr=224
http://www.razorpit.com
Jeg bruger barbersæbe fra Palmolive tryk her og en barberkost fra hjm tryk her før i tiden har de haft dem i Matas i Skovlunde. Jeg ved ikke om de stadig har.
Al det her giver en rigtig god og tæt barbering.
Jeg er i gang med mit andet blad nu fra barberklingen og i dag 17/8-2016 ser jeg så en annonce i metroexpress fra dette http://shaverandsons.dk de konkurrerer så på prisen. De har b.la. Oliver Bjerrehus og Allan Simonsen som trækpladster og dyre reklamer i avisen.
Men jeg bliver ved barberklingen. Det var ham der startede med ar finde på at sende pakker gratis med posten med 4 blade for en pris, som så kunne komme en gang om måneden eller hver anden måned. Det var ham der startede, fordi han synes at Gillette var de eneste og dyre på markedet, og de andre var grov høvle man ikke kunne barbere sig med.
Barberklingen er den originale, ham der startede det hele.

Print Friendly, PDF & Email

Oplysning og oplysning og oplysning

Oprettet i Ideologier
tirsdag den 16. august, 2016 Kl. 20:59 af Fit For Politics
Sidst opdateret: lørdag den 20. august 2016 Kl. 20:20


I forbindelse med at Danskernes Parti holdt pressemøde, Læs om pressemødet her, kom jeg i tanke om en video jeg har haft ligende i en noget ringe kvalitet. Men meningen er god nok. I den tyske film “Die welle” eller “Bølgen” som den hedder på dansk, prøver en skolelærer i en emneuge at teste af om et fasistisk eller nazistisk univers kan opstå igen. Det gør det så i emneugen på skolen. Det diskuterer to mænd her i denne udsendelse. Jeg kan tydeligt huske der hvor professor Bent Jensen skal forklare hvordan man kan undgå at sådan noget som f.eks. nazisme kan starte op i vores ende af verden. Han svare “Oplysning og oplysning og oplysning” Derfor link til denne bog:
demokratiske_nazister_single.pdf
Her er udsendelsen:

https://tvx.dk/?nr=230
I forbindelse med at oplyse synes jeg lige jeg vil sende dette link:
https://xdok.dk/?t=EKSTRABLADET-ekspert-saet-dit-kryds-her-hvis-du-vil-stemme-paa-en-nazist
og dette:
https://xdok.dk/?t=AVISEN-18-aarige-daniel-er-nazist-hitler-er-forbilledet

Se billederne af Daniel Carlsen fra Google
Er Daniel Carlsen, leder af Danskernes Parti, ond. Nej han er utrolig normal!

3964229-nazist-daniel-carlsen

https://tvx.dk/?nr=231

Det hele starter med at vi begynder at læse bøger igen. Oplysning og oplysning og oplysning
http://www.antikvariat.net
IMG_0481

https://tvx.dk/?nr=232
oplysning og oplysning og oplysning
IMG_0292

IMG_0471

Print Friendly, PDF & Email

Washington Post, Jens Rohde og smykkeloven

Oprettet i #dkpol politik, Aviser, Flygtninge, Washington post
onsdag den 13. juli, 2016 Kl. 15:09 af Fit For Politics
Sidst opdateret: torsdag den 14. juli 2016 Kl. 8:44

#dkpol
Den 19/12-2015 kommer en kronik fra Jens Rohde til Politiken og er kulminationen på den danske smykkelov der førte til Danmarks ringe anseelse i udlandet.
Dette billede illustrere hvordan vi blev betragtet af visse medier i udlandet omkring de dage i december 2015. Læg mærke til hvordan danske virksomheder også svines til, på billedet af Lars Løkke som nazist. Billedet med Inger Støjberg illustrere mange danskeres selvforståelse med hensyn til regeringens politikere. Det hele er lige groft nok efter min mening:

danske-nazister2

Her en film om at Washington Post der skrev om at vi i Danmark tog smykker fra flygtninge:

https://tvx.dk/?nr=213

Her en film der dokumentere at Jens Rohde skiftede parti fra Venstre til Det radikale venstre og hvorfor:

https://tvx.dk/?nr=214

Print Friendly, PDF & Email

Jeg bliver ikke og kæmper for det Venstre, mange håber på kommer igen

Oprettet i #dkpol politik, Flygtninge, Partiskifte
onsdag den 13. juli, 2016 Kl. 09:21 af Fit For Politics
Sidst opdateret: onsdag den 13. juli 2016 Kl. 9:49

Kronik i Politiken 19/12-2015 JENS ROHDE, medlem af Europaparlamentet og Viborg Byråd

Jeg har altid håbet, at Venstre ville vende tilbage til sine europæiske og værdiliberale rødder. Den tro har jeg desværre ikke længere.

https://tvx.dk/?nr=212


Da jeg i 2001 blev politisk ordfører for Venstre, netop som vi havde overtaget regeringsmagten, blev jeg grebet af det, jeg i dag vil kalde et vis umodent overmod. Når jeg blev spurgt, hvorfor vi nedlagde 95 råd og nævn, svarede jeg kækt, at det skam var 120 råd og nævn. Jeg antydede også på et gruppemøde i Venstre, at nu skulle vi tage grundigt fat der, hvor der alligevel ikke var nogen, som ville stemme på os.

Det fik den nuværende miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen, til at rejse sig op og pointere, at hun mente, at vi var regering for hele Danmark og ikke bare for dem, som stemte på Venstre. Jeg fik min første fortjente lektion som ordfører for et regeringsbærende parti, og senere hen skulle jeg modtage flere vigtige råd fra især Christian Mejdahl og Birthe Rønn Hornbech.

Dengang forstod jeg ikke altid værdien af dem. Det tog i hvert fald nogen tid. Deres ønske var at forhindre magtarrogancen i at overtage styringen af vores handlinger og fastholde respekten for alle de mennesker, som ikke ligner eller mener det samme som os selv.

Jeg spekulerer ofte på, om der mon stadig er nogen i Venstres gruppe, der som Mejdahl kan spørge: »Synes du nu også, at det er passende?«.

Danmark oplever i disse år og måneder et norm- og værdiskred, som jeg finder dybt bekymrende. Hvad ingen før ville være bekendt at lægge navn til, udbasuneres nu med stolthed på både fjernsyn og sociale medier.

Gamle stålsatte dyder som lighed for loven, modstand mod hastebehandlinger af kompliceret lovstof i Folketinget og et klart nej til lovgivning med tilbagevirkende kraft mødes med et skuldertræk, som ligger meget langt fra liberale grundværdier, som jeg har lært dem.

Nu er det tillige blevet acceptabelt at møde mennesket med opdeling i grupper og stereotyper, afvise ombudsmanden og pålægge politiet vilkårligt at fratage mennesker deres sidste værdigenstande og sidste rest af værdighed.

Respekten for internationale aftaler, vi selv har indgået, kan ligge på et meget lille sted. Man hører i stedet stoltheden, når det fortælles, at »vi bevæger os på kanten af internationale konventioner. Sådanne er skrevet i en anden tid og kan derfor ikke respekteres«, hedder det, mens man i samme åndedrag hylder en grundlov, som har en lignende dåbsattest.

Begreber som humanistisk nødvendighed og empati over for forfulgte mennesker i verden er blevet politisk ukorrekte. Og formanden for landets fineste demokratiske forsamling, Folketinget, mener ikke, at ytringsfriheden gælder alle.

Grundværdierne vendes på hovedet med det formål at legitimere, at de skylles ud med badevandet.

Økonomisk sker der en systematisk forringelse af svages vilkår. Glemt er forudsætningen for et velfungerende markedsorienteret samfund, som er en høj bund, hvor de laveste indtægter også rækker til en vis købekraft. Nøjagtig som den liberale økonom, Adam Smith, foreskrev det.

Der er ellers så meget godt at bygge på. Vi er et af de lande i verden, som er sluppet nådigst gennem den internationale finanskrise. Vi har aldrig haft så meget til os selv. Vi har aldrig haft større frihedsgrader end nu. Vi har aldrig rejst så meget som nu, aldrig eksporteret så meget som nu, aldrig haft så mange muligheder som nu.

Verden ser til med lige dele beundring og misundelse på vores store grad af sammenhængskraft båret af liberale grundværdier, tillid og stærke fællesskaber på såvel arbejdsmarkedet som i det frivillige Danmark. Og i de lande, hvor man først nu skal i gang med klima- og miljøplaner, kigger man langt efter Danmark og danske virksomheders evne til at skabe overskud på en grøn profil.

Alligevel får man indtryk af, at vi aldrig har mødt verden med større mistillid, frygt og en væren os selv nok, som tilfældet er i dag.

Man kan indvende, at det er en naturlig menneskelig reaktion på globaliseringen og alt, hvad den fører med sig af udfordringer og uforudsigelighed. En fri og åben verden giver os en masse dynamiske fordele. Men den betyder også, at vi hurtigt arver hinandens problemer og lettere kan eksportere vores problemer til hinanden.

Derfor er der brug for politisk lederskab. Der er netop brug for mere end blot et Indre Marked. Det er et politisk ansvar at anvise en overbygning, som kan bane vejen for at løse de udfordringer, som fri bevægelighed fører med sig. Det er en politisk pligt at reflektere over disse mekanismer, tage dialogen og herefter forsøge at overbevise befolkningen om det, man tror på. Det gøres ikke gennem fokusgrupper og symbolhandlinger.

Det er den nyligt overståede folkeafstemning et lysende eksempel på. Vi ærgrer os over, at danskerne siger nej tak til mere fællesskab i EU, når flertallet anbefaler det modsatte.

Men hvordan skal man nogen sinde overbevise mennesker om, at EU er et gode for et lille land som vores, når vi konstant taler om, hvad vi ikke vil være med til?

Hvordan skal man overbevise danskerne om EU’s berettigelse til at løse grænseoverskridende problemer, når man politisk selv nægter at tage ansvar for at løse de mest prekære problemer i fællesskab?

Man kan ikke sælge fællesskaber, som man selv fornægter ansvar for i det daglige.

Forstå mig ret. Jeg bilder mig ikke ind, at jeg siger tingene, som de er. Jeg siger blot tingene, som jeg ser dem. Andre har deres helt legitime ret til se tingene anderledes. Det afgørende for mig er, at man er parat til at tage konsekvensen af sit værdigrundlag, sit samfundssyn, sine holdninger.

Jeg ønsker politisk statsmandskab. Jeg ønsker internationalt udsyn. Jeg ønsker udogmatiske værdiliberale løsninger på de muligheder og udfordringer, vi står over for. Jeg vil gerne have noget at se op til og være stolt af. Alt dette tager jeg nu stille og roligt konsekvensen af.

Derfor skifter jeg til Radikale Venstre og siger farvel til det parti, jeg har støttet siden 1985. Det har ikke været nogen let beslutning, men for mig er der tale om en værdipolitisk nødvendighed.

Jeg kan ikke møde en radikal, uden at blive tilbudt et medlemskort. Jeg møder såmænd også mange Venstrefolk, som synes, at jeg er blevet radikal. Hvem der har flyttet sig mest gennem årene, er for så vidt ligegyldigt. Jeg er og har altid været værdiliberal.

Jeg interesserer mig ikke synderligt for ideologi. Den bruges primært til at legitimere folks egen konservering af samfundet i en forudbestemt retning eller til at forklare umenneskelige handlinger. Det betyder ikke, at jeg opfatter alt som relativt. Hvis alt er lige gyldigt, bliver det også ligegyldigt.

Det afgørende for mig er de liberale værdier som fundament for frihed til forskellighed og omsorg for det, som binder os sammen til et fællesskab og skaber en del af en identitet, vi med stolthed kan tage med os ud i verden.

Jeg tror på refleksionen over det forgangne og evnen til at erkende, hvad der virkede og ikke virkede, så vi ikke gentager historiske fejl.

Jeg tror på det åbne samfund, på frihed til forskellighed, på det generøse menneske.

Jeg tillader mig at tro, at vi kan nå langt med empati og en tilpas grad af åndelig dannelse gennem kulturens spejl.

Jeg er overbevist om, at tillid er det vigtigste råstof i vort samfund. Jeg er sikker på, at vi aldrig kan skabe stærke fællesskaber, hvis vi i udgangspunktet marginaliserer alt det, som ikke ligner os selv. Jeg tror på tilgivelsen for fejl og mangler hos os alle.

Vi lever i en fejlfindingskultur, som udgør en barriere for menneskers udfoldelse. Det være sig i folkeskolen, på vores øvrige offentlige institutioner og i det offentlige rum. Det skal vi gøre op med.

Jeg har på tæt hold set konsekvenserne af den finansielle krise i mange europæiske lande. Det er ikke de lande, hvor der hersker mistillid til myndigheder og størst ulighed, og hvor flest mennesker er marginaliserede, som er kommet nådigst gennem krisen. Tværtimod.

Danske og svenske virksomheder har i gennemsnit over de seneste ti år klaret sig væsentlig bedre på aktiemarkederne end resten af Europa. Trods vort høje udgiftsniveau. Den stabilitet, vi har opbygget gennem tillid til hinanden, til retssikkerheden, til, at vores arbejdsgivere og lønmodtagere selv er i stand til at lave aftaler, og til, at vi aldrig lader fanden tage den sidste, må vi værne om.

Den tillid er fundamentet for friheden for det enkelte menneske og vores fælles forståelse for ansvaret for at bidrage til vores fælles arv. Ikke mindst, når vi udsættes for pres udefra. Vi kan ikke beskytte vores værdier ved at lade frygten presse os ind i en lukket selvtilstrækkelighed.

Det bliver hverken terrorister eller flygtninge, som kommer til at true vores kulturelle identitet, arv eller værdier. Det er os selv. Det sker, når vi ikke er vores egen historie og religion bevidst, når vi ikke anerkender vores politiske arv og gæld og derfor ikke husker, hvad der binder os sammen som folk, nation og kontinent.

Efter at have arbejdet seks år i det europæiske parlament slår det mig dagligt, hvor stærkt og stabilt et samfund vi har skabt gennem samtale og tillid. Gennem viljen til at overkomme uenigheder og forskellighed.

I min optik sker der desværre i disse år en forveksling af begreberne at overkomme og at overvinde forskelle.

Der sker en stadig stigende politisk ensretning i de større partier, hvor frygt agerer både våben og skjold. Frygten bruges som våben over for befolkningen og som skjold partierne imellem. Den styrer meningsdannelsen på bekostning af viljen til at stå op for det, man mener. Det underminerer vores evne til at udvikle fælles svar på en hastigt foranderlig verden.

Enighed gør dum, og når alle de store partier beslutter sig for at følge ét spor af frygt for at miste stemmer til hinanden, så forstummer samtalen, udviklingen og grundlaget for det fine, flerstrengede system, hvor alle ikke får lige det, som de vil, men hvori de fleste kan se sig selv. Hele grundlaget for stabiliteten i samfundet.

Jeg melder mig nu under fanerne i Radikale Venstre i håb om at kunne gøre en forskel for partiet og samfundet. Jeg ved selvfølgelig godt, at denne beslutning vækker jubel i dele af Venstre. Det skal være jer vel undt. Jeg er hamrende irriterende at have i intern opposition. Og det har jeg været længe. Men jeg har altid håbet, at partiet ville vende tilbage til sine europæiske og værdiliberale rødder. Den tro har jeg desværre ikke længere.

Jeg ved også, at nogle bliver skuffede. Skuffede over, at jeg ikke bliver og kæmper for det Venstre, mange stadig håber på kommer igen. Skuffede over, at jeg svigter den næsten grænseløse tillid og opbakning, som jeg har mødt i Venstre lokalt i Viborg; som byrådsmedlem og gruppeformand.

Men jeg prøver at opdrage mine børn til at være mere generøse, empatiske og tolerante, end jeg selv blev opdraget til at være. Det hænger desværre ikke så godt sammen med den politik, Danmark fører i dag. Der er brug for en anden vej.

Jeg ønsker mig et Danmark, som vil frihed i fællesskab, og hvor vi som politikere tør tale op til det enkelte menneske. Det er det Danmark, jeg fra et europæisk perspektiv beundrer og stolt taler om i Bruxelles hver eneste uge. Radikale Venstre er på lange stræk det Venstre, jeg engang meldte mig ind i.

Et parti, som tør at gå mod strømmen, også når det er svært. Et parti forankret i samtalen som grundlag for demokratiet. Et parti, som tør tage et regeringsansvar og holde fast i det, når det gælder. Jeg glæder mig til at arbejde på et værdiliberalt grundlag, uden at det betragtes som internt kontroversielt. I Danmark som i Europa. Danmark har mere end nogen sinde brug for Radikale Venstre.

Print Friendly, PDF & Email

Nine to five – det er der ingen der taler om

Oprettet i Arbejdsmarkedet
onsdag den 6. juli, 2016 Kl. 10:57 af Fit For Politics

Det er ikke comme il faut at sige det, eller skrive det. Noget andet er at jeg har aldrig hørt politikere hverken sige eller skrive om det.
Hvis der findes mennesker der er homoseksuelle og mennesker der følger at de er det modsatte køn end de er. Mon så ikke også der findes mennesker der simpelthen ikke passer ind i vores arbejdsmarked og bliver syge hvis de skal arbejde fra 9 til 5, 5 gange om ugen, selv om de ikke har en dianose ???

Print Friendly, PDF & Email

Endnu en dag på kontoret

Oprettet i Intet om politik, Webdesign
lørdag den 2. juli, 2016 Kl. 21:44 af Fit For Politics
Sidst opdateret: lørdag den 2. juli 2016 Kl. 22:31

Nogle gange sidder jeg en hel dag, og arbejder på en hjemmeside. Jeg tænker tit at hvis jeg skulle fortælle det til nogen, hvad jeg har lavet, ville det være svært for mig at forklare. Jeg vil nu prøve lidt alligevel.
Jeg benytter mig af et tema til denne sidde som hedder responsive. Med det tema kan man lave siden så den vises godt på mobil telefoner og tablets. Det er det tema jeg benytter mig af lige for tiden. I temaet ligger nøglen til hvordan hjemmesiden ser ud. Når man tager et nye tema i brug, til det system, som jeg bruger der hedder WordPress, går der noget tid før temaet er sat optimalt op til mine ønsker.
WordPress er et system til en blog, hvor man kan indsætte indlæg, som andre kan læse. WordPress kan sættes op så i stedet for en blog bare bliver en hjemmeside.
Men hvad nu hvis man vil have en forside, hvor det første af siden forklare hvad siden omhandler, og resten af siden er selve blog’en og et link i starten af forsiden der føre til bloggen længere nede på siden.
Noget andet jeg ville lave var, at der ikke skulle stå Forside på forsiden. Det har jeg fået det meste af dagen til at gå med. Nu mangler jeg bare at sætte en besøgstæller på forsiden inden bloggen vises.
Til de webdesign interesseret bruger jeg et plugin der hedder Posts in page.

Print Friendly, PDF & Email

At opgøre de riges tab på aktiemarkedet i øjeblikket er nonsens

Oprettet i Aktier, Finans
mandag den 27. juni, 2016 Kl. 22:24 af Fit For Politics
Sidst opdateret: lørdag den 2. juli 2016 Kl. 18:05

At opgøre forskellige personers tab på aktiemarkedet efter brexit giver kun mening hvis de pågældende personer sælger deres aktier nu. Gør de ikke det får de deres “penge” tilbage når markedet stabilisere sig. Det gør markedet når der kommer mere klarhed over den politiske situation ved brexit. Se indslag om markederne lige nu

Print Friendly, PDF & Email

Nyrup havde ret

Oprettet i DONG, Skandaler
lørdag den 28. maj, 2016 Kl. 21:56 af Fit For Politics
Sidst opdateret: fredag den 17. juni 2016 Kl. 21:19

7342875-dong
Tryk her for at læse et godt indlæg på facebook
Først sætter man prisen på DONG så lavt som muligt. Så køber man aktier i DONG, som Henrik Poulsen. Så to år efter er DONG lige så meget værd som Poul Nyrup Rasmussen sagde i 2014. Ja og så sker der det, at Direktøren i DONG griner hele vejen hen til Banken, lige som ham på billedet.

Print Friendly, PDF & Email

Der er en grund til at jeg får førtidspension.

Oprettet i #dkpol politik, Førtidspension, overførelsesydelser
lørdag den 7. maj, 2016 Kl. 19:26 af Fit For Politics
Sidst opdateret: fredag den 17. juni 2016 Kl. 21:20

Da jeg stoppede med computerhjælp, i mit firma io-empire, var der begyndt at komme gang i den, og rygtet spredte sig fra mund til mund om computerclauses fortræffeligheder. Jeg havde gerne en kunde om ugen og til sidst to til tre om ugen. Efter jeg er stoppet er der kommet flere med computerproblemer jeg måtte sige nej til. Men til sidst, da jeg havde firmaet, når jeg havde været ude i byen i andre ærinder, og kom hjem for at checke firma telefonen, for at se om nogen havde ringet, frygtede jeg at de havde netop det. Det stressede mig. Hvis jeg får den mindste form for stress kan jeg blive paranoid. Det er sgu ikke rart. Jeg kunne have en kunde om dagen. En dag havde jeg to kunder på en dag og det blev jeg syg af. Der er virkelig grund til at jeg får førtidspension.
Derfor skræmmer det at læse det her.

Print Friendly, PDF & Email

Et postvæsen skal tjene samfundet

Oprettet i #dkpol politik, Infrastruktur
torsdag den 5. maj, 2016 Kl. 09:26 af Fit For Politics

Et statsejet postvæsen, der agerer, som var det privat, er meningsløst.

image

Et postvæsen skal tjene samfundet. Det er efter min mening ikke meningen at postvæsnet skal tjene PÅ samfundet. Hvis det ikke kan løbe rundt må staten træde til, det er ligesom meningen med at det er statsejet.

Det er jo politikerne der selv er skyld i at det går dårligt for PostDanmark, da de partout skulle hælde digitaliseringen ned over befolkningen. Nu har de så givet postvæsnet dødsstødet, ved at gøre det endnu mere befordrende, at vælge alt andet end PostDanmark, der nu i service af breve, ligger på niveau med et udviklingsland et sted i Afrika.

Et godt postvæsen er vigtig infrastruktur på linje med el, data, telefoni, politi, ambulance tjeneste, brandvæsen, veje og jernbaner.

Print Friendly, PDF & Email

Prince er død men det er youtube ikke

Oprettet i Ikke kategoriseret
fredag den 22. april, 2016 Kl. 08:31 af Fit For Politics
Sidst opdateret: onsdag den 21. september 2016 Kl. 4:45

Når nu i alle sammen vil mindes Prince ved at vise et link til en youtube video med selv samme mand. Så vil jeg lige minde om at youtube og dermed google ikke giver en krone til de musikere vis musik afspilles på youtube. Hvis et nummer starter med en reklame vil google og den der har lagt nummeret på youtube tjene penge på at nummeret afspilles uden at give igen til kunstneren. Tænk lidt over det.

Print Friendly, PDF & Email

Jeg har spurgt min bank Nordea om jeg er en idiot

Oprettet i Ikke kategoriseret
lørdag den 9. april, 2016 Kl. 22:08 af Fit For Politics
Sidst opdateret: onsdag den 21. september 2016 Kl. 4:41

Hvis du er kunde i Nordea som jeg er, er du sikkert en idiot. Læs lige dettehttps://xdok.dk/?t=INFORMATION-idioter-med-penge Det kunne være jeg skulle finde en anden bank. Please fortæl mig at det her har noget med rokokoposten at gøre. Fortæl mig også om en bank hvor de behandler mennesker ordentligt og ikke vil krakke i min levetid.

Print Friendly, PDF & Email

Til orientering om Poul Madsen

Oprettet i Ikke kategoriseret
tirsdag den 29. marts, 2016 Kl. 06:17 af Fit For Politic
Sidst opdateret: fredag den 17. juni 2016 Kl. 21:22

image

Jeg er venner med Poul Madsen. Så hvis han gider kan han læse alt hvad jeg skriver her, for det lægger jeg ud på twitter og facebook. Tryk her velkommenpåforsiden.nu
Print Friendly, PDF & Email

God lyd

Oprettet i Intet om politik
tirsdag den 22. marts, 2016 Kl. 20:42 af Fit For Politic
Sidst opdateret: fredag den 22. april 2016 Kl. 9:41

Nu skal det handle om noget der ikke handler om politik for en gang skyld. Det skal handle om den fedeste lyd jeg har lyttet til. Kombinationen af disse fire ting:
1) Android telefonen, der er dansk, ID1
2) Bang & Olufsen BeoPlay Form 2i Grey
3) Jabra STREET2 så kan telefonen ligge i tasken eller lommen mens musikken overføres med Bluetooth.
4) Til sidst app’en Poweramp.
Så lyder Jimi Hendrix som en drøm
Print Friendly, PDF & Email

Internettet glemmer aldrig og derfor er jeg ikke Socialdemokrat

Oprettet i #dkpol politik, Førtidspension, overførelsesydelser
onsdag den 16. marts, 2016 Kl. 20:07 af Fit For Politic
Sidst opdateret: fredag den 22. april 2016 Kl. 9:42

Med mediestrømmen i dag, går det hurtig fra Breaking News til glemmebogen. Men så er det jo godt vi har internettet. Det startede med at Mette Frederiksen var beskæftigelsesminister og lavede en førtidspensionsreform. Førtidspensionen blev lavet om, så den ikke ville stige som den plejede, med lønudviklingen men i stedet med prisudviklingen. Så jo længere tid der vil gå desto mindre pension får førtidspensionisterne.
Nu skulle de syge under 40 år så i ressourceforløb. De skulle testes for om der bare var 12 minutters arbejdsevne om ugen, og gerne med en seng med på arbejde. Det der med at placere mennesker på en førtidspension resten af livet, det var uværdigt. De syge ville få meget mere selvrespekt og værdighed med de nye ressourceforløb, og så fik vi detteher:
https://xdok.dk/?t=AVISEN-nyt-projekt-skal-hjaelpe-udsatte-ind-paa-arbejdsmarkedet
https://xdok.dk/?t=INFORMATION-har-kroelle-udsigt-til-at-faa-arbejde
https://xdok.dk/?t=INFORMATION-kommer-carol-paa-arbejdsmarkedet-foer-hendes-oejne-visner-helt
https://xdok.dk/?t=INFORMATION-foerst-efter-19-indlaeggelser-fik-christina-fleischer-sin-foertidspension
https://xdok.dk/?t=BERLINGSKE-flere-foertidspensionister-skal-i-job
https://xdok.dk/?t=-overlaeger-slaar-alarm-ressourceforloeb-kan-vaere-sundhedsskadelige
Dem der ikke umiddelbart vil have nogen glæde ved et ressourceforløb skal man ikke bruger mere energi på og gøre mere syge end de var inden resursseforløbet.
Hvis du søger på ordet ressourceforløb på google kan du læse mere om ressourceforløb.
Socialdemokraterne har med andre ord taget brødet ud af munden på mig og mine ligesindede. Dem der før havde fået en førtidspension, skal nu plages med de, for nogle mennesker, ulidelige ressourceforløb.
DF er ikke meget bedre. https://xdok.dk/?t=PIOPIO-dfere-om-arbejdsloese-dit-eget-problem
https://xdok.dk/?t=PIOPIO-dansk-folkeparti-holder-pensionisterne-for-nar
Print Friendly, PDF & Email

Sanders gør Trump forskrækket under vælermøde

Oprettet i #dkpol politik
onsdag den 16. marts, 2016 Kl. 07:11 af Fit For Politic
Sidst opdateret: fredag den 22. april 2016 Kl. 9:43

Under et vælgermøde i USA måtte sikkerhedsfolk gribe ind da Barnie Sanders sage bøøh til Donald Trump. Se filmen her
Print Friendly, PDF & Email

Hvad er en session i sessionslogning ?

Oprettet i Overvågning, Sessionslogning
tirsdag den 23. februar, 2016 Kl. 10:33 af Fit For Politic
Sidst opdateret: fredag den 17. juni 2016 Kl. 21:27

I forbindelse med at en række partier i folketinget nu vil genindføre sessionslogning igen, som blev afskaffet i 2014 fordi dataene var ubrugelige, dukker spørgsmålet op: Hvad er en session ?
Sessionslogning er at registrere hvilke sider på internettet man besøger og hvem man skriver e-mail til. Man kan ud fra de data ikke se hvad man skriver i e-mails eller hvad man laver på hjemmesider man besøger. Så det bliver et gætværk når man skal finde ud af hvad en bestemt person laver på internettet. Ved hjælp af en Tor browser kan man heller ikke se hvilke sidder man besøger.
Hvis man f.eks. er hjemme hos en ven og logger på hans wi-fi og besøger en IS-relaterede side. Så tror man det er vennen der har besøgt siden.
Det er teleselskaberne der skal bruge op mod en milliard på den nye form for sessionslogning. Penge man kun kan tage fra forbrugerne eller også fra udviklingen af bedre bredbånds forbindelser og bedre dækning. Noget andet er at sidst, fra 2007 til 2014, man havde sessionslogning, valgte hver internetudbyder sin egen måde at definere hvad en session er. Så forskellige slags sessioner i forskellige formater viste sig i 2014 at være ubrugelige. Det der i 2014 viste sig at være ubrugeligt, vil man nu have meget mere af, og teleselskaberne skal betale som til sidst går ud over forbrugene. 😡
Hør her programmet af lyttet fra Radio 24/7 29/01-2016

https://xdok.dk/?t=DORTE-TOFTS-BLOG-fix-politiets-elendige-it-skrot-vs-og-dfs-bigbrother-sessionslogning
Print Friendly, PDF & Email

Fra middelklasse til social derout

Oprettet i Ikke kategoriseret
mandag den 22. februar, 2016 Kl. 18:52 af Fit For Politic
Sidst opdateret: fredag den 22. april 2016 Kl. 9:45

#dkpol Vejen fra middelklassen og til social derout har aldrig været så kort som nu. Hvornår vågner middelklassen op og lader være med at stemme på de idioter, excuse me my French. https://xdok.dk/?t=AVISEN-lisbeth-advarer-middelklassen-fattigdom-indhenter-jer
https://xdok.dk/?t=FINANS-31-har-faaet-job-efter-ressourceforloeb-35-er-doede-i-samme-periode
Det er ikke bare middelklassen der skal være bange, men også Folkepensionister og førtidspensionister står nu for tur til foråret. Dansk Folkeparti kalder sig den “lille mands” beskytter, men i kommunerne stemmer de for nedskæringer for den lille mand/pensionister/førtidspensionister. Iøvrigt støtter de en borgerlig regering, og ja jeg synes det er flovt, at Pia Kærsgård er blevet formand for folketinget. Stuerene bliver i aldrig heller i mine øjne. Kan du huske hvorforfor Poul Nyrup sagde de berømte ord? Nej vel. Så er det jo godt vi har internettet. https://xdok.dk/?t=BT-mattias-tesfaye-er-der-nogen-der-kan-huske-baggrunden-for-nyrups-stueren-udtalelse
Folk der stemmer på Dansk Folkeparti ved ikke en skid om hvad der foregår eller hvad der har fåregået. Vågn da op for helvede 😡 . Igen excuse me my French.
https://xdok.dk/?t=PIOPIO-dansk-folkeparti-holder-pensionisterne-for-nar
Print Friendly, PDF & Email

Pædagoger skal testes for empati ved ansættelsen

Oprettet i Kristeligt-dagblad
søndag den 21. februar, 2016 Kl. 15:28 af Fit For Politic
Sidst opdateret: fredag den 22. april 2016 Kl. 9:45

Jeg tror min meget gode ven Danny, der bor i opgangsfællesskabet Skolehaven 4-6 i Ballerup, vil sætte pris på at alle pædagoger i kommunen bliver testet for empati. Også socialpædagoger http://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/paedagoger-skal-testes-empati-ved-ansaettelsen
Print Friendly, PDF & Email

Flere singler end nogensinde før

Oprettet i Ikke kategoriseret
fredag den 19. februar, 2016 Kl. 15:14 af Fit For Politic
Sidst opdateret: fredag den 22. april 2016 Kl. 9:46

Kan man have en 24 års regel når etniske danskere ikke kan finde sammen. https://xdok.dk/?t=JUBII-flere-singler-end-nogensinde-foer
Man kunne også skrive https://xdok.dk/?t=DAMARKS-STATISTIK-hoejeste-antal-skilsmisser-nogensinde
Print Friendly, PDF & Email

Apple retter ind efter massiv kritik

Oprettet i Ikke kategoriseret
fredag den 19. februar, 2016 Kl. 14:07 af Fit For Politic
Sidst opdateret: fredag den 22. april 2016 Kl. 9:46

Der var forlydener om at Apple havde lavet en feature, i deres opdatering 9.0 til iPhones, der kontrollerede at reservedelene i telefonerne var originale, og ikke skiftet ud af et uautoriseret serviceværksted. Specielt hjemmeknappen til fingeraftryk, kunne hvis den blev skiftet ud, kunne få telefonen til at bryde sammen med en fejl 53. Godt det ikke var en fejl 40 :-). Men det lader til at der var tale om en fejl i softwaren, som Apple har rettet nu.
https://xdok.dk/?t=TV2-NYHEDER-undskyldning-fra-apple-fjerner-nu-funktion-der-kan-draebe-din-iphone

image

Print Friendly, PDF & Email

Myten om “Africa Rising” er farlig og misvisende

Oprettet i Ikke kategoriseret
tirsdag den 9. februar, 2016 Kl. 06:31 af Fit For Politic
Sidst opdateret: lørdag den 2. juli 2016 Kl. 22:23

6. februar af Peter Tygensen INFORMATION

I løbet af ganske få år har den norske økonom Morten Jerven rystet etablerede økonomers syn på Afrika: Forkerte tal og analyser har medført overdrevne forestillinger om katastrofe og mirakel. Senest har myten om ustoppelig vækst skabt grobund for vrangforestillinger, fejlslutninger og forkerte investeringer
image
Hvis min første bog var udkommet i 1995, var der ikke en kæft, der havde lagt mærke til den,« indrømmer Morten Jerven. I bogen Poor Numbers. How We Are Misled by African Development Statistics and What to Do about It viser han, hvordan praktisk talt alle afrikanske landes økonomiske statistikker bygger på systematisk forkerte oplysninger, hovedsagelig skøn på skøn.
Nu udkom bogen imidlertid i 2013, netop mens historien buldrede om ’Africa Rising’, den mirakuløse stærke økonomiske vækst, som angiveligt var ved at gøre kontinentet til et nyt Asien. På denne baggrund var afrikanske lande i gang med at optage store lån. Med sin analyse trak Jerven tæppet væk under historien. Det var ikke populært – der var alt for store penge i afrikansk statistik.
Afrikanske landes statistiske kontorer er underfinansierede og underbemandede. De bruger ofte et rapporteringssystem grundlagt i kolonitiden med vægt på aktiviteten i specifikke eksporthavne, sjældent revideret ift. nyere handelsmønstre. Økonomiske nøgletal er derfor hovedsagelig skøn. Da disse går direkte ind i Verdensbankens og IMF’s officielle statistikker er landene selv og resten af verden blevet vildledt om de faktiske forhold.
Der er ikke mange forholdsvis nyudklækket ph.d.’er, hvis forskning ryster internationale institutioner. Jervens gjorde. Financial Times var først med omtale af bogen, og cheføkonomen i Den Afrikanske Udviklingsbank skrev prompte et vredt svar: »Væksten er virkelig, kom selv og se!«
Jerven fortæller, at en kvik fyr i Ghana straks tweetede tilbage: »Vi er allerede millioner her, og vi kan ikke få øje på den!«
Hvem havde ret?

Han havde ret
Verdensbanken og Den Internationale Valutafond, IMF, satte omgående deres folk til at gennemregne bogens påstande – og meldte tilbage, at Jervens konklusioner var gode nok. Bankens cheføkonom for Afrika, Shanta Devarajan, opfordrede med et mundret slogan til kamp mod »Afrikas statistiske tragedie«, og banken har sammen med IMF siden lanceret store programmer for at forbedre afrikansk økonomisk statistik. Men der er stadig lang vej, før man kan stole på tallene.

Praksis er, at i lande med svage systemer til indsamling af data fastsættes ét år, hvor man mener at have – eller have haft – nogenlunde gode oplysninger. Dette kaldes basisåret – hvorefter man i de kommende år skønner nye tal ud fra basis. Indtil for nylig havde Lesothos statistiske kontor således programmeret sine computere til helt rutinemæssigt at lægge 2,4 pct. til BNP hvert år.
IMF anbefaler, at der højst går fem år mellem fastlæggelse af basis, men i Afrika er der ofte gået 10, 15, 20 år … eller mere. År for år bevæger skøn på skøn sig længere ud i fiktionen. Når basisåret endelig justeres, kan det få dramatiske følger. Senest ventede Nigeria 24 år.
Jerven fortæller følgende anekdote om følgerne:
»Da direktøren for the Nigerian Bureau of Statistics, Yemi Kale, en søndag i april 2014 gik på talerstolen i hovedstaden Abuja for at offentliggøre det nyeste tal for landets bruttonationalprodukt, BNP, var Nigeria kontinentets næststørste økonomi. Da han trådte ned igen, var dets økonomi på et år vokset med 89 pct. og havde dermed overhalet Sydafrika som den største. Samtidig var BNP for hele Afrika syd for Sahara på et enkelt år vokset med 20 pct.«
Jerven tilføjer, at »den samlede økonomiske aktivitet, der en enkelt søndag eftermiddag blev lagt oven i Nigerias, svarede til 58 års BNP for Malawi« – i det sydlige Afrika, med omkring 20 mio. indbyggere.

Forøget afhængighed

Det måske mest rystende ved at interviewe Jerven og læse hans seneste bøger er hans dokumentation: De afrikanske lande har aldrig tidligere været så afhængige af eksport af uforarbejdede råvarer som i dag.
Lige siden Verdensbankøkonomerne Hans Singer og Raúl Prebisch i 1949 offentliggjorde deres teori om bytteforholdet mellem rå- og industrivarer, har økonomer og politikere vidst, hvorfor et land som hovedsagelig eksporterer råvarer og importerer forarbejdede industrivarer, uundgåeligt vil blive både fattigere og mere afhængig af industrilandenes betingelser. Denne viden har i snart 70 år været et fundament under rådgivning fra Verdensbanken, IMF og donorer som Danida – med hovedbudskabet, at udviklingslandene selv bør forarbejde deres råvarer.
Alligevel er udviklingen gået den stik modsatte vej. Afrika er mere afhængig af omverdenen end nogen sinde før – og derfor er de afrikanske befolkningers livsvilkår tilsvarende mere skrøbelige end tidligere.
Det seneste års økonomiske afmatning i Kina, landets mindskede råvareimport og faldende mineralpriser rammer lige nu Afrika hårdt: Vækstrater er halveret, og i kølvandet følger styrtdykkende valutakurser, som forringer reallønnen. Nye gældskriser lurer i horisonten.
Hvordan er det så gået til, at vi gennem de seneste år er blevet bundet en historie på ærmet om, at nu – nu, NU! – er et ’nyt’ Afrika opstået med »verdens højeste vækstrater«?
Jervens oprindelige hovedpointe var ikke, at de afrikanske tal ikke kunne bruges – men at de skal bruges varsomt. Efter han således havde udfordret den internationale, økonomiske elite med sin første bog, tog han skridtet fuldt ud med den næste, Africa. Why Economists Get It Wrong, som udkom sidste år.
Her går han først og fremmest i kødet på den opfattelse, der bredte sig i slutningen af 1990’erne, at en fundamental fejl ved Afrika dømte det til evig misvækst – ikoniseret i en herostratisk berømt forside på The Economist i 2000: »Det håbløse kontinent«.
Krise gjort værre
Avisen er siden blevet latterliggjort og dens forside fremhævet til brækpunktet de seneste år som udgangspunkt for modfortællingen ’Africa Rising’ om et Afrika, der til alles overraskelse pludselig havde klodens hurtigst voksende økonomi.
»Det er egentlig mærkeligt, at der ikke var flere, som undrede sig over, at man kunne springe direkte fra den ene fortælling til den anden,« siger Jerven. I sin nye bog viser han, at der altid har været vækst i Afrika, men at den har bevæget sig i meget lange bølger.
Afrika havde god vækst fra 1940’erne og frem til midten af 1970’erne, hvor det blev voldsomt ramt af udefrakommende faktorer, først og fremmest faldende priser på eksportvarer og stigning i olie- og andre importvarepriser.
»Der var næppe meget, afrikanske regeringer kunne have gjort ved dét,« siger Jerven.
Mange af dem gjorde dog ondt værre. De afrikanske staters udgifter og indblanding i erhvervslivet var vokset dramatisk i de første selvstændighedsår. Da deres indtægter faldt i 1970’erne, strammede mange regeringer grebet yderligere om økonomien, øgede udbytningen af bønderne og forlængede dermed krisen. Ifølge Jerven uddybede de internationale donorer med Verdensbanken og IMF i spidsen dernæst krisen yderligere, da de fra begyndelsen af 1990’erne krævede en dramatisk nedskalering af staten gennem strukturtilpasningsprogrammer.
»Der er en opfattelse af, at årsagen til krisen fra midten af 1970’erne til midten af 1990’erne skyldes en forkert politik – og at de seneste års vækst tilsvarende skyldes, at der nu føres ’en rigtig’ politik. Begge dele er forkert. Denne ’ortodokse’ analyse underspiller betydningen af råvarepriser og overspiller politikkens rolle.«
»I min analyse er hovedårsagen til den nye vækst højere priser på råvarer og samtidig øget efterspørgsel. Er fornuftig politik en go’ ide? Selvfølgelig! Er den tilstrækkelig? Overhovedet ikke. Kan et land have høj økonomisk vækst på trods af en tumpet politik? Helt klart ja – hvis man har en økonomi, der hovedsagelig er funderet på udefrakommende forhold, så kan man holde sådan noget kørende i årtier.«

Farlig falsk forestilling

Fordi de vestlige iagttagere havde kikkerten for det forkerte øje, misforstod de, hvad der foregik – at væksten i Afrika kommer i bølger, afhængig af råvarepriser. De troede, at bølgedalen var en permanent tilstand. Da væksten kom igen fra slutningen af 1990’erne, troede de, at den nu var permanent.
»De spænede lige fra tragedien til miraklet ’Africa Rising’. Og ligesom de forsøgte at forklare den lange krise med autoritære politiske forhold, så mener de at kunne forklare 00’ernes vækst med et andet politisk forhold, nemlig ’demokrati’. Det giver alvorlige problemer, for hverken Ghanas eller Nigerias demokratisk valgte regeringer kan på nogen måde politisere sig ud af den indtægtskrise, de nu står på tærsklen af, fordi indtægter fra råvarer dykker.«
»Problemet med skrøner som ’Africa Rising’ er først og fremmest, at de luller folk ind i en falsk forestilling, som uvægerligt ender med at føre til en skuffelse, man kunne have undgået. Og skuffelserne kan gøre mere skade, end optimismen gavnede – hvor meget hjalp det Afrika, at Nestlé investerede i myten om Africa Risings store afrikanske middelklasse? Næppe synderligt. Men jeg er overbevist om, at det til gengæld kom til at skade Afrika, da Nestlé under store overskrifter trak sig ud igen, fordi det havde taget fejl.«
»Dybt alvorlige policy-beslutninger bliver truffet på baggrund af den skrøner. En hel masse virksomheder har nok haft mere travlt end nødvendigt med at styrte til Afrika, fordi de troede, at der var fordele ved at komme først. Og hvis man virkelig tror, at Etiopien har en vækstrate på 12 procent, så kræver man noget tilsvarende af sin investering. Men når man regner med, at den snarere er 6 procent, så er det nok en helt anden investering, der foretages.«

Tal er politik

Det var ikke populært i Afrika, at Jerven punkterede myterne. Umiddelbart efter udgivelsen Poor Numbers skulle han fremlægge sine forskningsresultater ved en konference i Paris for nationalstatistikere. Det lykkedes imidlertid den sydafrikanske rigsstatistiker, Pali Lehohla, at få arrangørerne til at fjerne ham fra talerlisten.
Det samme gentog sig nogle måneder senere i FN’s økonomiske kommission for Afrika, UNECA. Det blev en veritabel afrikansk kampagne mod Jerven anført af Sydafrika, og en repræsentant for præsident Jacob Zuma kaldte hans arbejde for »en forlængelse af metahistorien om ’mørkets hjerte’«.
»Det føles lidt underligt,« kommenterer Jerven. »Altså, først så griner man jo af det. Men når så den zambiske rigsstatistiker udtaler, at ’Jerven er en lejesoldat med en skjult dagsorden’ og Lehohla tilføjer: ’Jerven skal øjeblikkelig standses’, så går alvoren op for én. En sådan sætning kan jo fortolkes meget bogstaveligt.«
»Gode forskere bør naturligvis have en vis ydmyghed over for deres arbejde, tjekke og gentjekke facts, så over for en sådan modstand blir man først en smule usikker – har de fundet fejl? Men altså, IMF og Verdensbanken havde jo tjekket det.«
»Så man træder et skridt tilbage og accepterer, at dette ikke er personligt. Der er noget andet på spil – det er politisk. De skal jo stå på mål for de tal, de producerer, og de har dårlige vilkår. Som andre afrikanere på førende poster er de trætte af vestlig kritik. De vil først og fremmest ikke have, at en ikke-afrikaner peger fingre ad deres arbejde. Lehohla er endt med at sige, at ’der er ikke noget i vejen med bogen, men med hvem der skrev den.’ Så ja, der er folk, der mener at skulle bestemme, hvem der må forske i hvad, og at jeg er diskvalificeret på grund af det sted, jeg er vokset op.«
— Er der så ikke tale om omvendt racisme?
»Ved du hvad: Man kan lige så godt erkende, at der er forskel på at studere industripolitik i Tanzania og tandpastaproduktion i Tyskland. Der bliver jo lavet masser af klampet forskning om Afrika, og Lehohla er forståeligt træt af det. Striden handler jo ikke om min person. Det vigtigste er, at er er blevet lyttet til mine pointer.«
»Først og fremmest understreger det, at statistik ikke nødvendigvis reformeres ved at kaste penge efter den. Der er politiske og økonomiske interesser, nogle er interesserede i status quo, andre vil ha’ ændringer. Forandringer og forbedringer kommer jo ikke alene, fordi nogen kan fremlægge videnskabelige beviser for, at man bør gøre tingene anderledes. Der vil altid være en magtkamp.«
Print Friendly, PDF & Email

Polens nye jerntæppe

Oprettet i Ikke kategoriseret
torsdag den 14. januar, 2016 Kl. 21:11 af Fit For Politic
Sidst opdateret: tirsdag den 29. marts 2016 Kl. 6:16

Leder Politiken Mandag d. 11. Januar 2016

Brems de totalitære tiltag i endnu et EU-land.

EU har dårlige erfaringer med at ’blande sig’ i medlemslandenes politiske udvikling. Hverken i Østrig eller i Ungarn er fællesskabets pres for at sikre menneskerettigheder og beskyttelse af mindretal blevet modtaget særlig positivt eller konstruktivt.

Men alternativet til EU’s demokratiske rygrad – den totalitære og menneskefjendske fortid i Centraleuropa – er mildest talt værre.

Hvis noget vilkår er uomgængeligt for samfund i EU, er det kravet om demokratisk ansvarlighed og beskyttelsen af menneskerettigheder.

Derfor er EU-fællesskabet også nødt til at tage den seneste tids politiske udvikling i Polen dybt alvorligt. Demokratiet er under et pres, som hverken kan eller må ignoreres.

Jaroslaw Kaczynskis regerende nationalkonservative parti, Lov og Retfærdighed (PiS), er midt i et foruroligende forsøg på at sætte sig på forfatningsdomstolen, statslige medier og centrale poster i den offentlige forvaltning.

Et flertal af polakkerne giver i en markant meningsmåling udtryk for, at de selv er bekymrede for demokratiet. Deres bekymring og uomtvistelige ønske om at høre hjemme i EU-kredsen er i sig selv grund til at komme polakkerne til hjælp.

JAROSLAW KACZYNSKI imødegår ikke just bekymringen ved at at søge politisk koordinering med Viktor Orban, den ungarske populist, der i skræmmende grad har svækket tilliden til retssikkerhed og menneskerettigheder i sit land.

Orban har sat medier, det civile samfund og dets mindretal, ikke mindst romaerne, under et urimeligt statsligt pres. Og det ungarske civile samfund har ikke vundet ved, at EU efter dårlige erfaringer i Østrig tøvede med at gå i rette med Orban.

Hverken Polens egen befolkning, de øvrige samfund i Centraleuropa eller EU i øvrigt er tjent med, at fællesskabet firer på sine forventninger til medlemsstaterne eller på kravene til den retskaffenhed, der må herske i et demokratisk fællesskab.

EU-KOMMISSIONEN er derfor nødt til at holde Polen fast på dets demokratiske forpligtelser.

Men som den britiske historiker Timothy Garton Ash skrev i lørdags her i avisen, må initiativet ikke overlades til EU-kommissionen alene. For dermed vil Kaczynski kunne spille på antityske følelser og hævde, »at Bruxelles giver ordrer til Polen, på samme måde som Moskva gjorde det under kommunismen«.

Andre europæiske regeringer, herunder også den danske, må advare Kaczynski og polakkerne om risikoen ved at vende de demokratiske spilleregler ryggen.

Det kan i Polen være en ulykkelig tilbagevenden til fortidens totalitære virkelighed.

Skræmmende tanke. Det kan hverken polakkerne eller deres naboer være tjent med. aj

Polsk demokratis deroute tester Europas principper

EUROPÆISK ANALYSE
THOMAS LAURITZEN EUROPAREDAKTØR, BRUXELLES Politiken mandag d. 11. Januar side 2

EU tøver med at reagere på, at Polens nye nationalkonservative regering følger Ungarns eksempel med politisk styring af domstole og medier

Forestil dig et øjeblik en parallel verden, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen sidder på så stort et flertal i Folketinget, at han nærmest alene kan ændre grundloven, fyre dommere ved Højesteret og chefer i Danmarks Radio og erstatte dem med sine politiske venner. Og at han trods alle protester fra omverdenen bare gør det – fordi han kan.

Indrømmet: Det er svært at forestille sig i Danmark. Men det er ikke desto mindre nogenlunde, hvad der foregår i et af vores største nabolande lige på den anden side af Østersøen i disse dage.

Et kvart århundrede efter Murens fald, og godt et årti efter at Polen trådte ind i EU, valgte polakkerne i oktober en regering, der nu er begyndt at rulle demokratiet baglæns i unionens største østland.

Det markerer en alvorlig udfordring af værdier og regler i et europæisk samarbejde, som i forvejen er splittet af flygtningekrisen og de stridigheder mellem medlemslandene om grænser og solidaritet, som den har ført med sig.

Det nationalkonservative og patriotiske parti Lov og Retfærdighed (PiS) har ikke spildt tiden, siden det kom til magten ved en jordskredssejr 25. oktober.

Både på Warszawas finansbørs og i landets efterretningstjeneste blev topchefer hurtigt skiftet ud med partivenner, og i de seneste uger har PiS så kastet sig over retssystemet og de statslige medier.

’Besværlige’ dommere er blevet skiftet ud ved landets forfatningsdomstol, som på grund af hastigt gennemførte nye regler nu får meget sværere ved at bremse ny lovgivning foreslået af regeringen.

En ny og kontroversiel medielov vil også føre til fyring af cheferne i de statslige tv- og radioselskaber samt det nationale nyhedsbureau PAP. Samtidig er der angiveligt endnu en lovgivning på vej, som vil tillade de nye chefer at fyre alle journalisterne og ansætte andre.

Dermed lever de nye magthavere op til den værste frygt, som landets kritiske medier udtrykte op til efterårets valg: at det er selve de demokratiske friheder, der er kommet under pres i det nye Polen.

Polens ledere ignorerer advarsler
»Det er ikke mig, der er paranoid. Det er Lov og Retfærdighed. Hvis de kommer til magten, vil de gøre alt for at ødelægge os«, sagde Piotr Stasinski, politisk chefredaktør ved Polens største dagblad, Gazeta Wyborcza, til mig dengang.

Serien af hastigt gennemførte omvæltninger i det polske samfundssystem synes at give den erfarne redaktør ret.

Lovændringerne bliver indført på trods af skarpe advarsler fra demokratiske vagthunde som Europarådet, ganske som det i de senere år har været tilfældet i Ungarn. Og ganske som i tilfældet Ungarn har resten af EU meget svært ved at finde ud af, hvordan man skal reagere.

»Polen må forklare sig. Vi har netop skabt et system, der giver mulighed for at afkræve en forklaring«, sagde den hollandske regeringsleder, Mark Rutte, da han i sidste uge officielt overtog EU’s roterende formandskab. Holland var ligesom Danmark blandt de lande, der pressede på for nye EU-regler om demokratisk overvågning, som trådte i kraft i 2014.

I forvejen har en artikel i traktaterne siden år 2000 givet mulighed for at straffe et medlemsland for brud på unionens grundlæggende demokratiske værdier – i yderste konsekvens ved at fratage landet stemmeret i EU.

Men denne juridiske ’atombombe’ er aldrig blevet brugt, fordi den ganske enkelt går for vidt for hurtigt. Derfor har EU nu indført et nyt og mere gradvist fungerende regelsæt, der åbner mulighed for at afkræve et medlemsland forklaringer og indføre en overvågning af landet.

Den polske regerings fremfærd bliver den første store test af, om disse regler skal tages alvorligt. Det har tydeligvis allerede udløst uenighed blandt medlemslande og internt i EU-kommissionen.

Situationens alvor understreges af, at Polen bliver hovedemnet, når den samlede kommission mødes på onsdag.

Næste mandag kommer den polske præsident, Andrzej Duda, til Bruxelles. Og dagen efter er det så Europaparlamentets tur til at tage en særlig debat om de polske medielove. Parlamentsformand Martin Schulz har allerede betegnet udviklingen som noget, der »ligner et kup« mod Polens demokrati.

Kommissionens næstformand, Frans Timmermans, sendte kort efter nytår to breve til den polske regering, hvor han beder om forklaringer. Dem har han foreløbig ikke engang fået svar på.

Kaczynski og Orban i ny alliance
Allerede i sidste weekend sagde den tyske EU-kommissær Günther Oettinger, at der er god basis for at indlede en procedure om brud på demokratiske grundregler. Men i de seneste dage har hans chef, kommissionsformand Jean-Claude Juncker, valgt at skrue ned for presset igen.

»Lad os nu ikke overdramatisere. Vi er ikke ude på at slå Polen i hovedet«, lød det i torsdags forsigtigt fra Juncker.

Dagen før mødtes Ungarns kontroversielle leder, Viktor Orban, i 6 timer med formanden for Lov og Retfærdighed, Jaroslaw Kaczynski. Han er Polens reelle leder, selv om han har overladt regeringsmagten til partifællen Beata Szydlo.

Kaczynski er en beundrer af Ungarns semi-autokratiske styre. Efter mødet sagde Orban, at han vil nedlægge veto i EU mod ethvert forsøg på sanktioner mod Polen. De to mænds alliance varsler om politiske konflikter i unionen, som kan fordybe kløften mellem øst og vest.

Det er blandt andet derfor, kommissionens formand pludselig er blevet mere forsigtig, selv om EU faktisk har regler, der gør det muligt at gribe ind.

Reaktionen på Polens demokratiske deroute bliver en afvejning mellem de grundlæggende principper og den politiske virkelighed i et splittet Europa.

thomas.lauritzen@pol.dk

Print Friendly, PDF & Email

Rygning eller ej

Oprettet i Ikke kategoriseret
mandag den 11. januar, 2016 Kl. 06:19 af Fit For Politic
Sidst opdateret: tirsdag den 29. marts 2016 Kl. 6:17

image

Nogle er så besat af at ryge, så når en begøjser som mig pludselig tillader sig at blande mig i debatten, uden at vide at det ikke bare er Klaus Kjellerup jeg følger, men hans såkalte rygeblog. Ja så kan man blive så febrilsk også sikkert fordi man har en smøg i hånden, når man skal til tasterne, at det første svar man giver er helt forkert skrevet, når man trykker send, så man må skynde sig og slette det igen og til tasterne på ny. Jeg forsøger så at svare på det første vrøvl der bliver svaret og det kan jeg ikke for nu har han slettet det vrøvl jeg ville svare på.
Han svarede ikke på mit spørgsmål og han har ikke andet og byde på her Klaus K Blog. Jeg som troede at en blog sådan en du læser her. Jeg er jo også bare Datamekaniker og har vist ikke forstand computerteknologi og hjemmesider.
minelinks.dk.
Skulle lige blære mig. For jeg er jo et slet menneske.
Jeg forstår godt at Søren Espersen droppede Facebook. Tonen kan hurtig blive skinger
Ham fra Dansk Folkeparti . Men jeg bliver lidt endnu.

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email